I Norge får rundt 5000 menn påvist prostatakreft årligI Norge får rundt 5000 menn påvist prostatakreft årlig, noe som utgjør rundt 30 % av alle nye kreftdiagnoser for menn. Norge ligger høyt når det gjelder forekomst og dødelighet av prostatakreft. Risikoen for å få sykdommen øker med økende alder. De siste årene er flere livsforlengende legemidler for denne pasientgruppen tatt i bruk. I Norge lever det nærmere 40 000 menn som har eller har hatt prostatakreft.
Øker antallet personer med lus i Norge?To uker i året er nasjonale uker for lusesjekk her i Norge: uke 10 og uke 35. Jevnlig lusesjekk er den viktigste måten å stoppe lusespredning i skoler og barnehager på, og her får du tipsene du trenger. Artikkelen er levert av Meda AS i samarbeid med Farmastat AS
Gode smøreråd i sommersolaDen totale solkategorien i Norge ligger på 165 millioner kroner årlig, hvorav halvparten i apotek. Men til tross for at vi bruker mer solkrem enn noen sinne, øker stadig tilfellene av hudkreft. Riktig bruk av solkrem er viktig: smør mye nok og ofte nok. Tynnere lag med høyere faktor gir falsk trygghet. Artikkelen er levert av Aco Hud Norge i samarbeid med Farmastat AS
Tema​Farmastat vil presentere ulike tema med utgangspunkt i våre egne og andre data. Vi vil basere tema på publikasjoner, nyheter, aktuelle saker som angår legemiddelmarkedet og på sesongbaserte aktualiteter. Vi mottar gjerne tilbakemeldinger.
Farmastat utarbeider Tall og Fakta for 2015Farmastat utarbeider hvert år «Tall og Fakta» på oppdrag fra og i samarbeid med LMI. Fullversjonen av Tall og Fakta 2015 vil komme ut i løpet av noen dager, men vi kan allerede nå vise en del nøkkeltall fra publikasjonen.